lauantai 30. maaliskuuta 2013

Äitiyspakkaus / Perhepakkaus



Oon aika itsestään nimiuutisen jälkeen alkanut ihan huomaamatta käyttää koko puketista ennenmmin jotain muuta nimeä, kuin ainakaan alleviivaavasti äitiyspakkausta. Vaikken Guzeninan kanssa kaikesta samaa mieltä olisikaan, niin Ylen yleisön mukaan äitiyspakkaus on vanha ja mälsä nimi. Eikä siis missään nimessä minkään sukupuolittuneen tasa-arvon tai muun vuoksi, koska kyllähän se nyt fakta on että mun ahterista se vauva ulos puskee ja tässä vaiheessa miehen osuus, raskausvaivat ja vaivannäkö on voinut rajoittua hyvinkin mitättömään (ja miellyttävään) osa-alueeseen koko operaatiosta. Lähinnä mulla mielessä on itse pakkauksen sisältö ja mihin käyttöön se tulee.

Isyyspakkauksessa oli leikillistä, ulkonäöllistä ja hyödyllistä kivaa niin isäkkäälle, kuin meille muillekin perheessä. Ihan tieten tahtoen jätin pakkauksesta pois kaikenlaiset sikarit, jallupullot tai "vapaudut vankilasta" -kortit, joita kovin moni tuntuu pitävän konseptiin kuuluvina. Eipä Kelan äitiyspakkauksessakaan mun, äidin, ihkaomaan käyttöön ollut mitään muuta kuin yhdet kestoliivinsuojat ja paketti Libressejä. Niiden jakamisesta koko perheen kesken neuvottelisin vallan ilomielin, mikäli joku muu kokisi tarvetta vastaaville tarpeille.

Äitiyspakkauksen tarpeet siis suurimmalta osin menevät vauvatulokkaan käyttöön läheisten aikuisempien henkilöiden toimiessa lähinnä vauvan ja tarvikkeen välisinä logisteina. Perheen taas muodostavat yhdessä tuleva vauva ja hänen kohtulihaksessaan kantajansa ja siihen päälle kaikki sekalaiset mahdolliset muut lähipiiriin kuulujat jos sellaisia on. Edes mitään juridista rajaa perheeseen kuulumiselle en osaa määritellä sen tarkemmin, koska meiltäkin löytyy yksi perheenjäsen, joka ei paperilla luonamme asu tai "ole kirjoilla". Emmekä ole ainoa esimerkki tällaisesta ihan lähipiirissä. Alkuunkaan itseasiassa.

Ja miksipäs määrittelyjä tarvitsisikaan, eikö 'perhepakkaus' juuri sopivasti määrittäisi pakkauksen itse kunkin huushollin tilanteeseen sopivaksi?

Käytän nyt kuitenkin (entisenä?) historioitsijana mielelläni tässä höpistessäni myös tuota 'äitiyspakkausta', koska voihan olla että tää on sitten joku viimeinen vuosi kun enää voi! Onhan se sitten nostalgista kertoa ötökälle, kun siitä vähän vanhempi tulee, että "sillon kun sä synnyit niin...". Ja onkohan mussa jotain vikaa kun ajattelen ehkä turhan herkästikin näin? Pari päivää sitten säästin salmiakkiaskin, koska sen parasta ennen -päiväys oli sama kuin laskettu aika.



Boksi ei ollut niin kivan näkönen luonnossa, kuin kuvissa näyttää. Se tuntuu myös paljon höttöisemmältä kuin olettaisi, tosin lisätukea varmaan saa jos kannen laittaa pohjan alle. Meillä tosin on kehto ja aikeena isompi sänky, joten tulokas tuskin päätyy laatikkoon nukkumaan. Toisaalta kannesta saisi kyllä askarreltua näppärän kissasuojan...

Hain pakkauksen postista kolme päivää sitten, ja yllättävää kyllä kenkuista aukioloajoista ja lähestyvästä pääsiäisestä huolimatta en joutunut edes jonottamaan! (Toisin kun yleensä postissamme tän talven aikana.) Tosin henkkarit unohdin ekalla kerralla ja sain pienen päiväkävelyn samalla. Painoa oli ilmoituksen mukaan 8 kiloa ja saattoipa pitää paikkansakin arvio. Tää hieno ensisänky-elämänpuu-laatikko (ainakin elämänpuuksi mä sen jotenkin symbolisesti mieltäisin, kuuluuko näitä miettiä näin tarkasti?) oli vuorattu vielä ihan taviksella ruskealla pahvilla, jonka ympäri meni muovilenkki, eli kantaminen yksinkin onnistui tollasella muutaman sadan metrin matkalla ihan ongelmitta!

Odotusblogien lukijat nyt varmaan näkee näitä kuvia jatkuvasti pilvin pimein, mutta muille nyt otin minäkin muistoksi omiani...


Pikkutilpehööreistä iloisin yllätys oli Imsevimsen liivinsuojat. En muistanut, että pakkaus sellaiset sisältää, mutta hyvä näin, koska mulla on yhdet ainoat ennestään hommattuna. Kestovaippoja muistelin olevan enemmän, koska Myllymuksujen yksi All-in-one ja Imsevimsen kuori yhden harson ja yhden imun saattelemana tuntuu tosi hintsulta. Siis yksi harso. Onneksi niitä oon innostunut hamstraamaan aina kun on kivoja tullut vastaan. Libresset vaihtaisin ilomielin pariin tai edes yhteen kestositeeseen, koska hiostus. Jos kertseissä on pakko pitäytyä, niin melkein minkä vain muun brändin oisin muinaisten käyttökokemusten perusteella kaupan hyllystä napannut. Tosin makuasioitahan nämä osittain ovat ja kaikkia lisääntyviä on yhdellä valikoimalla mahdoton miellyttää. Samasta syystä muuten nuo kortoomitkin vähän huvittavat. Tosin kyllä niiden statuksenkin ymmärrän ja ehkä mallin-valinta-asia ei näiden osalta ole kaikille yhtä tarkka kuin meidän perheelle. Ja täytyy kyllä tunnustaa, että yhtään stressaavaa ajatusta ehkäisyasioille synnytyksen jälkeen en ole suonut. Ehkä pitäisi, etenkin ennen kuin näkee miten edes yhden kanssa pärjää.

Liberon mainosvoiteen ja kylpylämpömittarin oisin ehkä jättänyt jopa kokonaan pois omasta laatikostani, mutta eiköhän niille jotain käyttöä keksitä. Nuo odottelemani tylpät kynsisakset vaikuttaa vähän höttösiltä laadultaan näin ensinäkemältä (eikös Fiskarsit ois elinikäsenä ollu pop ja eko?), mutta en tuomitse ennenkuin näen! Hammasharja, purulelu, hiusharja ja kova kirja on kivoja lisiä, muttei ehkä ihan ehdottomia.




Toppapupupuku on ihana! Ihan ehdottomasti suosikkejani paketissa! Vielä kun meidän tulokas on siten ajoittunut vuodenajallisesti, että ihan todennäköisesti päästään tätä ensi talvena jossakin vaiheessa käyttämäänkin.







Muut vaatteet on kaikki ihan perustasoa. Jotkut on vähän moittineet pakkausta poikamaiseksi, mutta no, hehheh, varmaan arvaatte että mun mieleen se on sen vuoksi siitä huolimatta. Ekalla katsauksella oranssi vähän hirvitti, se kun on niin ei-mun-väri, mutta hetken silmiä lepuutettua ei enää ollenkaan. Vauvan päällähän oranssi on varmasti tosi pirteääkin väsyneiden hoitsujen silmille. Hurjan isoja kokoja pakkauksessa on, ei tainnut yhtään mitään löytyä ihan vastasyntyneelle, mutta eipä se meille ongelma ole, kun vaatetta on jo tosi hyvin kaikenlaisina kokoina. Ihana lisä käyttämättömiä nämä vaan siihen päälle.


Tuo sammakkolakana ei kyllä edelleenkään ihan huippupaikoille "kivuuslistalla" noussut, mutta ehkäpä sitä katselee sentään...

Siilimakuupussi taas on ihan upea suosikki! <3



Ja katsokaas nyt vielä näitä hienoimpien vaatteiden värejä. Kyllä, yllättäen ne oranssit on nousseet ihan lemppareiksi asti. Ja mitä ihmeen totoroja tossa yhdessä setissä on, iih miten söpöjä!



Ja nyt tuli kiire spinningiin!

4 kommenttia:

  1. Mä kauheena stalkkerina pläräänn nyt koko blogin läpi kun tän löysin ;)
    Mutta noista kynsisaksista! Olin alkuun aika epäluuloinen niiden suhteen. Heivasinkin ne nurkkaan joksikin aikaa ja kaivoin jotkut vanhat kunnon Fiskarsit. Sitten päivänä eräänä Fiskarsit olivat tehneet katoamistempun ja kokeilin pakkauksen saksia (oletan jotenkin, että ne on samat sulla kun mulla vuotta aiemmassa paketissa). Ei ne nyt niin jämäkät ole kuin Fiskarsit, mutta hyvä niin. On meinaan sen verran höttöiset kynnet tolla lapsellakin, että menee hyvin yks yhteen. Meillä Fiskarsit jäi sitten etsimättä :)

    VastaaPoista
  2. Niin juu ja YKSI harso?!?!? Oikeesti? Koko paketissa? Voi kiesus :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottahan tuo, että höttökynnethän lapsella on, mutta eikö hötöt juuri herkästi vaan jousta ja taivu leikatessa höttösaksilla?

      En nyt ennakkomanaa kuitenkaan, kaikille täytyy antaa mahdollisuus!

      (Asiaa googlatessa tuli muuten ihan uus verkkokauppa vastaan: http://www.pedihealth.fi/ )

      Poista
  3. Ei ainakaan mun kokemuksen mukaan, mutta kokeilemalla se selviää. Mun mielestä noi höttösakset on jotenkin kevyemmät ja ohuemmat kuin Fiskarsit niin siksikin sopii hyvin pikkukynsiin.

    VastaaPoista