torstai 31. tammikuuta 2013

Tätiterveiset

Pikainen aamupäivitys tässä vain terveyskeskuksen toisen käynnin tiedoista, jossa yksin jouduin eilen piipahtamaan. Eipä siellä kummempaa olisi miehelle ollutkaan, kun sydänäänenkin on jo kuullut kotona. Ensi kerta rakenneultran jälkeen onkin sitten ukkelin synttärinä, pitkällä maaliskuussa (pitkällä keväällä)!


Laskettu aika naulattiin nyt sitten siihen ultran mukaiseen 14:een päivään heinäkuuta. Oon kyllä edelleen niin ilonen tosta, että se saatiin ovulaation mukaseksi ammattilaisten tuhinoista huolimatta!

Veriryhmässä mulle verenluovuttajalle ei mitään yllättävää ollutkaan (hehe, ei ollut muuttunut sitten alkuraskauden), eli A+:lla mennään. En tiedä mitä se tarkoittaa noiden vasta-aineiden suhteen, mutta vissiin ei mitään kun mitään ei sanottu, eli taitaa olla noiden rh-negatiivisten ongelma se?

Painoa oli edellisvisiittiin tullut tasan 2,5 kiloa lisää, eli muutokseksi merkattu 280 grammaa viikossa. Täti sanoi että "vähälläpä sä oot selvinnyt", mutta en ihan hahmottanut miksi... Tosin kyllähän toi noihin "ohjeistuksiin 12 raskauskilosta täsmäisi, jos tällaiset määrät pitää paikkansa: rv 0-12 0%, rv 12-20 25 %, rv 20-30 50 %, rv 30-36 25 % ja viimeisillä viikoilla taas 0 %. Mut jotenkin vaan hirvittää kun nyt vasta on tuntunut mitään ruokahimoja ja suurta ruokahalua. (Voi tosin johtua tsempatuista treenimääristäkin koulun ja duunin ohella...)

Verenpaineet oli 116/72, eli alapaine sama kuin 8. viikolla ja yläpaine alempi. Outoa sinällään, odotin tästäkin korkeampaa, koska viimeksi en kello kasin ajan takia juonut kotona aamukahvia ja nyt join peräti pari kuppia! :) Ehkä siihen se puolisen tuntia silti väliä jäi, vaikka lyhyt matka tonne onkin meiltä.

Hemppari oli 130 ja ihan ekasta sormesta tursuvasta tipasta! (Niinkö se tehdään, Veripalvelussa ainakin aina kaivelevat noin kolmannen tipan ja siitä mittaavat?) Eli varmaan siihen Veripalvelun 163:een verrattava tulos olisi ollut jotain about 140... Paljon se silti on kyllä laskenut. Onneksi en paljoa mitään tunne, mutta voihan tää ajoittainen väsymys/unisuus johtua ihan vaan tuostakin lisääntyneestä verta laimentavasta nestemäärästä minkään mitäänsanomattoman "raskausväsymyksen" sijaan! Viime kerran tulokseksi täti on merkannut 146, mutta oon aika pomminvarma, että sitä ei kyllä silloin mitattu! Voinko mä muistaa näin väärin?!? Ja jos en, niin mistä se sen tuloksen on repiny?

Tädillä oli parempi doppleri kun meillä ja sykkeen löysi nopeasti. (Nopeammin kun minä yleensä siis.) Liikkeiksi merkattii vielä yksi + -merkki, kun hetki pohdittiin tuntemuksiani. Ihan varmuudella noita en liikkeiksi vielä itse tunnusta, mutta kyllä melko varmasti. Silloin tällöin "törkkii" tai "tökkii", välillä lujempaa ja välillä ei. Etenkin aamuisin bussissa ja iltaisin sohvalla. Sekä makuulla tai tosi kippurassa istuessa. (Jos sille tulee ahdasta?)

Loppuun harjoittelin vielä pissaliuskatestin tekemistä ja sokerit ja protskut oli ihan noiden ekojen "hyvien" tulosten väriset, eli kaikki fine. (Ph oli vihreällä! :D Kahvi maidolla tekee siis pissan ph:n emäksiseksi! :D Ens kerta juon greippimehua tai jotain...)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti