lauantai 5. lokakuuta 2013

Vauvanvaate

Itse raskaana kiertelin kirppareita innolla ja ostin kaikenlaista, mikä vaan silmää miellytti jostain syystä. Maku muuttui ja kehittyi ja lopulta valikoima oli aikamoinen sillisalaatti. Loppuraskaudessa innostuin jopa sitten hommailemaan ihan uutenakin mm. kotitumisvaatteet ja *köh* vähän myös muuta. Nyt on kiintiöt aika täynnä kevääseen asti, mutta jos jotain aivan totaalisen superihanaa vaikkapa 68-senttistä tulee vastaan, niin saatan myöntyä edukkaan hinnan takia. Tällä hetkellä intohimolla metsästelen lähinnä 74, 80 ja 86 -senttisiä ja viimeisimpiä tietysti kesävaatteiksi! Teitpä itse kuinka vain, keräilen tässä vähän parin kuukauden ajalta vinkkejä.

Harmaa H&M Oranssitorilta, Syksyinen Name it FB-kirpparilta.

Kirpparit on ihan superpop, suosittelen niitä! Vauvanvaatteissa käyttöikä jää tosi lyhyeksi, joten uutena ostetuilla ei kauaa tee yhden vauvan osalta mitään ja jälleenmyyntiarvokin romuttuu. Kirpparikamasta voi saada saman tai lähes saman hinnan kuin itse on maksanut, joistakin löydöistä jäädä jopa voitolle kirkkastikin! Lyhyt käyttöikä näkyy myös suoraan pikkuvaatteiden hyväkuntoisuutena! Muutama käyttökerta saattaa kuluttaa upouutta vaatetta tasan yhtä paljon, kuin se yksi jokatapauksessa pakollinen käyttöönottopesu heti kaupan jälkeen ennen päällepukemista! Puhtaita, pestyjä ja silitettyjä, eli asiantuntevan kirppistelijän myymiä vauvanvaatteita ei välttämättä tarvitse edes pestä, vaan inspiroivan ihanuuden voi pukea Tirpalle jo samana iltana! 

Pelkäsin itse jossakin vaiheessa, etteivät kirppisvaatteet tuntuisi itsestä yhtä ihanilta pukea vauvalle kuin kalliilla uudella ostetut, mutta päinvastoin! Laatu on laatua käytettynäkin ja kyllä mieluiten puen omia suosikkivärejä, -väriyhdistelmiä, -kuoseja ja siistejä, hyvälaatuisia vaatteita. Esimerkiksi ennakkosuosikit, parit Kappahlin ja Seppälän uutena ostetut meni todella nopeesti kulahtaneen harmahtaviksi, joten nyt ovat lähinnä kotivaatteina. Hyvälaatuiset ja kauniit, mutta paljon uutta halvempana hommatut löydöt on jo todettu jonkun toimesta kestäviksi ja silti saat ne ikiomiksi! Eikö kaupoissa oleva vaatevalikoima miellytä? Kirppikseltä löytyy vuosienkin takaista mallistoa!

Muumi-body ja siniset Tutat huuto.net, ruskeat Tutat en muista mistä!
Kaikki joko live- tai FB-kirpparilta.
 Lisäksi tosiaan kaikkien vaatteiden ei todellakaan tarvitse olla millään muotoa priimaa! Vauvat on toki yksilöitä, mutta meillä ainakin aamu on rehellistä puklujen ja kakan aikaa! Kakka ei (meille) tuota ongelmia (Terv. nimim. Kestot rulez, 1 nipa kahdessa kuukaudessa ja sekin kertakäyttövaipassa), mutta aamun ekana päivävaatteena puettu body on puklusta märkänä aikalailla joka päivä vaihdettava ennen lähtöä minnekään. Myös neuvolaan on turha mitään ainutlaatuista laittaa, koska siinä riisuutumisvaiheessa body = pukluvaihto... Kaipa se kääntely ja vääntely saa pukluhanat auki tai jotain.

Uutena tai kirppikseltä, ihan kuinka vain, ostaessa kannattaa kuitenkin (ehkä) pitää joku yhtenäistävä tolkku. Sen sijaan, että ostaa jokaikisen halpa+hyväkuntoinen -vaatteen kannattaa ainakin rauhassa raskausaikana shopatessa valita vain ne todella ihanimmat, mitkä oikeasti haluaa ja parhaat päältä. Yhdeksän kuukautta (ja jopa mammaloman alusta synnytykseen ne muutamat viikot) on aika pitkä aika ja vauvakamaa kertyy takuulla. Todella pienelläkin valikoimalla kun pärjää, kun esimerkiksi valitsee vaikka tietyt värit tai ainakin värimaailman, johon panostaa. (Eli EI näin.) Toinen hyvä idea voi olla valikoida esim. yksiväriset alaosat ja kuosilliset yläosat (tai päinvastoin). Näin ylä- ja alaosia on helpompi yhdistellä ristiin rastiin, kun vain jompi kumpi likaantuu vaikka sen viisi kertaa saman päivän aikana.

Me & I mekko lahjaksi tuleville vuosille, ei ole ollut myynnissä tämä malli kuulemma missään!

Kummisedältä lahjamekko taustalla jouluksi ja Metsola-lakki ensi kesäksi FB-paikkakuntaryhmästä.
 Vuodenaikoja voi koittaa ennakoida ostoksilla, meillä ne on pelittäneet tosi hyvin. Tirppa oli syntyessään sen 51cm, nyt 2-kuukautisneuvolassa 59cm, joten 62 lienee 3-kuukautisena kohdallaan. Kukaan ei kuitenkaan yleensä kerro, että vaatteet, joiden kokomerkintänä on vaikkapa 62 ovat yleensä parhaimmillaan käytettynä noin 56-62-senttisenä, 68 siis 62-68-senttisenä ja niin edelleen. Merkkien välillä on myös valtaisia kokoeroja (H&M pientä, Tutta suurta, jne.). Meillä vauva on myös yksinään eriparia, eli usein kokoa pienempi alaosa yläosaan verrattuna on parempi.

Täällä vielä postauksessa listaa kaupoista ja kirppareista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti