tiistai 19. helmikuuta 2013

Melkein puolivälissä

Heippa, täällä poitsujen kokeilujen ja Ubuntun uhri!
Koneelle, jota kotosalla siis pääasiassa käytän on nyt tutun ja turvallisen Windows (jonkun) tilalle asennettu Ubuntu (joku, jos niitä on useempia). Se on kuulemma kotimainen ja jotenkin tekijänoikeusreilu, mutta en osaa pienentää mun kökkö-kamerasta nippa nappa siirtämiäni kuvia. Siihen siirtoonkin kului ihan vaan tovi sitten. Onneksi en ole mikään ärräpää ähisijä tällaisissa operaatioissa vaan pikemminkin rauhallinen myhäilijä, hiljainen oppija ja kärsivällinen humoristi (sama pätee esimerkiksi huonekalujen kokoamiseen, uusien teknisten vempainten asentamiseen ja muuhun vastaavaan), joten pikkuhiljaa varmasti erittäin hyvä tulee. Toivottavasti kenkään selailu ei nyt tällä haavaa kuitenkaan kaadu massiivisiin kuvakokoihin.

18+3
Tässä hiven vielä viimeviikkoista mahaa, hieman vastaava kasvojen kanssa kun julkaistiin naamakirjassa. Aika mautonta, vai mitä? :D Oon muuten tässä hieman miettinyt miksi piilotella blogin puolella erityisesti kasvoja, kun paljon tätä lukevat tutut ja muutenkin uskoisin, että ne jotka tuntevat kyllä henkilöllisyydenkin pystyvät päättelemään. Toisaalta sitten mahakuvatkin näpsitään tyypillisesti heti aamusta jolloin en ihan edustavimmillani ole, lisäksi yleensä tuppaan ilmeilemään tai irvistelemään ihan vaan vahingossa "koska naama ei kuitenkaan näy". Joten ihan siis laiskuuden vuoksi nyt on näin edelleen, ei niinkään minkään anonymiteetin.

19+1
Offisiaalimpi tän viikkoinen kuva sitten eilisaamulta. Sunnuntaina kun viikko oikeasti vaihtuu unohtui kuvailu aamulta ihan täysin kokonaan ja varmaan vasta illalla sen muistin. Tosin maha-alue ei kyllä päivän myötä mulla kovin turpoa, joten sinällään aamu-ilta-aikatauluttamisella ei näissä kauheesti kyllä väliä ole.


Ihoöljyn vaihdos tapahtui myös jo viime viikolla, sillä ihan kuten pelkäsinkin se Weledan parinkymmenen euron pikkupurkki ei pitkälle pötkinyt! Jos oikein käsitin niin tämä mikä-lie-vivisante on jotenkin lopetettua tai poistuvaa valikoimaa ja siksipä irtosikin huimalla alella. Sisältää lähinnä avocado- ja mustaherukkaöljyä (joista jälkimmäistä siis suunkin kautta napsin). Tuoksu muistuttaa lähinnä avocadoöljyä sellaisenaan, vaikka väliin ehkä vivahtaakin pieni sitruunan vivahde. Ihan pätevältä tavaralta on tarkoitukseensa vaikuttanut tämä kyllä.

En oikein ymmärrä miksi myyjä muuten mulle alkoi kaupata jotain (muistaakseni Weledan tai Santen) voidetuubissa olevaa tavaraa kun sanoin raskausarpien ehkäisyyn öljyä etsiväni. Ekana mainoslauseena oli että "ei sillä lailla jää iholle niinkuin monet öljyistä". En tiedä mitä muut asiakkaat hakee vastaavaa tuotetta etsiessään, mutta kyllä mulla öljyn tarkoitus on ihan eri kuin jonkin vartalovoiteen. Voiteet on erikseen (esim. peseytymisen jälkeen) ja öljyt ihan vaan nyt ihoa nimenomaan tehokkaasti öljyämässä (esim. iltaisin) enkä mä haluakaan sen imeytyvän parissa minuutissa, koska sitähän joutuisi sitten lisäämään. Mutta makunsa kullakin, itteä vaan hihitytti. Myyjä oli niin hämillään kun vastasin, että ei ei kun öljyä, voiteet mulla on erikseen. (Ou thänk gaad en muuten oo missään duunissa, jossa asiakkaat ois pääsääntöisesti odottavia äitejä!)


Flunssan aikaan alkoi sitten jo pitkään pelätty "Raskausprojekti Käsityö". Oon koko lapsuusikäni valinnut peruskoulussa tekniset työt ja mun kaikki nää tekstiilipuolen käsityökokeilut on aina jotenkin vähintäänkin mielenkiintoisia. Saa nähdä mitä tästä tulee (siis tollaset ryppypunttiset villasukat ois hakusessa). Jos nää hoituu niin seuraavaksi vois alkaa vääntää sitten vaippakuorihousuja villasta, ne saattais olla jopa hyödyksi. Lanka ja puikot löytyi onneksi omasta takaa jo kotoa jonkin aiemman projektin hankintainnostuksen jälkeisinä. Tää neulominen on tuolle aktiivisemmalle karvalapsellekin aina jännä ja hermoja rassaava hetki kun lankakerään ei saa koskea, mutta siinä se liikkuu ja pyörii ihan nenän edessä. (Niin se siis on hyvin koiramainen kissa ja tottelee kyllä käskyjä useimmiten.) Saa nähdä minkä neulomisneuroosin se vielä saa jos tätä jatkuu.


Ja pari hennauskertaa mahonginruskealla on nyt takanapäin ja suuriin piirtein tältä näyttää. Latvapuolessa mulla on siis Lorealin preferenceja useempaakin eri sävyä tyveä kohti vähän vaalentuen. Kerran vissiin raskausaikana laitoin kotiin hommatun värin vielä juureen, mutta sitten vaihtui hennaamiseen. En oo kovin tarkasti kyttäilly miten luomua toi käyttämäni henna todella on, koska saattaahan olla että siihenkin ruskeuden saamiseksi on jotain kemikaaliväriä käytetty. Käsittääkseni kun kuitenkin luonnon henna on punaista ja piste. Luonnostaan ihan super blondiin kuontaloon toi henna kuitenkin tuo ihan selkeästi tollasta tumman vaaleaa tai keskiruskeaa väriä, joten huomattavasti pehmentää juurikasvun erottumista. Latvathan mulla on melkein mustanruskeat jopa. On päiviä jolloin vannon värjääväni heti huomenna jollain oikealla värillä ja ehkä niin teenkin, mutta toistaiseksi oon nyt antanut olla. Jossakin vaiheessa ois taas eessä värinpoistot asteittain kohti sitä omaa väriä. Eiköhän sitä kesällä ihan pellavapää ole kuitenkin syntymässä. Kiharuusastetta saa vielä jännittää pidempäänkin.

Örkillä alkaa painoa olla jo 250 grammaa ja pituutta päästä peppuun lähemmäs 20 kuin 10 senttiä, eli liikkeet tuntuu jo välillä sen mukasesti. Suurimman osan aikaahan se vaan nukkuu. Jännityksellä odotan tota pian alkavaa massankasvatuskautta, kun välillä tuntus nyt jo mahassa olevan tilan välillä aika vähissä! Itellä ei kyllä mahan tai muun kanssa edelleenkään oo mitään uusia ongelmia ilmaantunut, turvotuskuvien maisematkin vaikuttaa jääneen siihen yhteen ainoaan iltaan. Synnytyskuumeilu tässä vähän alkaa hätyytellä jo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti