lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kesäloma

Tänään käynnistyi vihdoin siis virallinen äitiysloma. Tosin kesäkuun oon aatellut viettää vähän niinkuin kesälomaa ja vasta heinäkuussa siirtyä henkisesti äitiyspuolelle. Touhuttavaa nimittäin piisaa! Viikko sitten jäin tuolle sairaslomalle ja tuntuu että siitä on ikuisuus jo! Ja silti tuntuu, että aika laukkaa ohi huimaa vauhtia. Pieniä juttuja oon hiljakseen saanut kuntoon, mutta tuntuu että mitä enemmän tekee, sen pidmmäksi lista tekemättömistä huomaamatta sivussa venyy.

Supistelut on muuttuneet selkeiksi lihaskrampeiksi ja menkkamaiset jomottelut jääneet pois tai ainakin rajoittuneet yöaikaan. Oikeastaan noi kramppailut tuntuu ihan hassuilta, vähän tuppaavat häiritsemään sitä mitä nyt kulloinkin on tekemässä. Tällasenaan kun pysyvät vielä pari viikkoa, niin saa jo alkaa tsempata niitä useammin ja voimakkaammin tuleviksikin sitten! :D

   
Rv 34




Töissä kävin suolasten ja makeiden tarjottavien kanssa muutama päivä sitten äitiyslomakahvituksilla ja pistämässä työkavereille pystyyn allaolevan babybingon. Aika suurta oli tuon päivän veikkaajien hajonta, mutta peräti kaksi osumaa osui to 18.7. 40+4:ään! Itse epäilen että siihen seuraavaan viikonloppuun saattaisi venähtää... Kenties koitan porukkaa täälläkin puolella vähän aktivoida, kun ei ole kommentteja herunut aikoihin!




Ja sitten se hienoin! Parvekeverkko on vihdoin asennettu! Tästä on jo alkukeväästä puhuttu ja suunnitelmia tehty aina kanaverkosta lähtien eri ideoihin, mutta asia alkoi konkretisoitua, kun löysin kirpparilta kolmella eurolla ihan vartavasten tarkotukseen tehdyn 3 x 8 m verkon! (Ilmeisesti ihan samaa verkkoa myy myös Zooplus, mutta aika suolaiseen hintaan kirppariin verrattuna...) Paketissa oli mukana vaan ruuvikoukut, mutta koska oletettavaa on, ettei sellasten asentaminen taloyhtiön tiloihin oo sallittua piti keksiä seuraavaksi kiinnityskeino. Tuolla Zooplussassa myydään myös kiinnitykseen erilaisia tankoja, mutta koska halvemmalla oli kivempi päästä hain Clasilta parit pingotettavat suihkuverhotangot.




Mutta joo. Se vaativin osuus olikin ehdottomasti saada tollasesta kulmasta kulmaan venytetystä paketissa rullalla olevasta 8 x 3 -metrisestä siimaverkosta pujotettua tankoihin ja niiden välille jotakuinkin 2,26 x 1,3 -metrinen suorakulmainen pala. Mieshän tuskastui heti alkumetreillä, eli tankojen pituuden määrittelyssä paketista oton jälkeen (koska käyttöohjeitahan ei lueta) ja monta kertaa sen ja verkon paikalleen noston välilläkin. Luojalle kiitos siis naisen logiikasta ja kärsivällisyydestä, koska siinä se nyt on! Miesvoimille jäi sitten mm. alareunan kiinnitys ja siistiminen, koska mun kärsivällisyys taas ei sellasta nyyperrystä samalla kertaa kestä.



Toistaiseksi on kissat viihtyneet partsilla onnessaan, eivätkä ole osoittaneen minkäänlaista kiinnostusta verkolla leikkimiseen, pureskeluun, kiipeilyyn tai muuhun. (Basilikan suhteen ei voi sanoa samaa, sen riipiminen kiinnostaisi ihan pirusti.) Tokihan ötököitä on silmällä pidettävä nytkin, mutta helpompi on touhuta omiaan sisällä ja parvekkeellä, kun ei tarvitse joka liikettä kytätä ja ovea sulkea aina partsilta poistuessa. Ja onhan tuo kissoillekin oma lisähuoneensa, missä touhuta kaikki salaisia kissajuttuja, jotka joutuu keskeyttämään ihmissilmien alaisuudessa.



Tän kuvan ottohetkellä ei verkkoa vielä ollut ja aamukahvi oli juotu, joten siirryin sisään ja jouduin aurinkoleijonan hätistämään mukanani. Alla sitten vähän tällanen "meanwhile in" -kuva missä toinen kaappihengari viihtyi samalla. Siis paperinkeräyshyllyllä.




Mies on peliryyppäysreissussa viikonlopun palaten maanantaina ja mulla alkaa seuraavaksi kehto + pinnasänky + ehkä syöttötuoli (jos jaksan hakea kirpparilta) operaatio hiomisineen ja maalaamisineen. En halua ennakkoon edes kuvitella sitä hikivirtauksen määrää! :D Piti alottaa rauhakseen jenkkivohvelibrunssilla, että sai hyödynnettyä miehen jälkeensä jättämän pilaantuvan piimän jotenkin. Piimä kun on sellasenaan pahaa, mutta onneksi höystettynä vohveliraudan kautta ihan ok. Vielä ois puoli litraa, mitäs siitä tekis? Smoothien?


2 kommenttia:

  1. Minkä mallinen parveke teillä on, onko vain yhdeltä sivulta avonainen vai useammalta? Mihin kohtaan laitoitte ne suihkuverhotangot? Oma parvekkeeni on avoin edestä ja toiselta sivulta. Verkon olen hankkinut jo kauan sitten, mutta on tullut ongelmia kiinnityksessä ja edellinen kissakin on mennyt kissojen taivaaseen ja uusi kissa tullut. Voisitko laittaa vielä jonkun havainnollistavan kuvan, josta näkyy tangot ja verkon kiinnitys. Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tän kämpän parveke on vain tolta yhdeltä sivulta avonainen, eli sikäli aika helppo verkotettavakin. Nuo verhotangot on siis molemmissa laidoissa ja väliin pujotettu verkko, joka leikattiin ensin kotilattialla vaakatasossa valmiiksi oikean kokoiseksi. Sitten siis pujotettiin tankoihin sivureunoista ja lopuksi jännitettiin tangot vaan paikoilleen parvekkeen kaiteen ja katon väliin. Verkko kesän myötä vähän lämmössä oikeni ja löystyi, loka- tai marraskuussa otettiin se pois talveksi odottamaan ensi kevättä, eli tähän hätään en nyt lisäkuviakaan siitä saa. :)

      Poista