lauantai 1. kesäkuuta 2013

Mites se loma?

Pari viimeisintä työvuoroa sai jokseenkin jälkijunassa selän ja vähän mahankin puolen jomottelemaan iltaisin ja öisin tosi menkkamaisesti ja neuvolalääkäri nro 3:n kanssa päätettiin sitten jättää mut sairaslomalle viimeisten kuuden työvuoron ajaksi. Kaksi päivää vähän pällistelin ympärilleni hölmistyneenä, enkä sisäistänyt mitään muutosta entiseen. Jotenkin henkisesti vietin vaan tavallisia vapaapäiviä, tietysti riittävämmin leväten ja kaikenlaista turboilua vältellen muutenkin. Ehkä vasta tän päivän aikana on jonnekin takaraivoon piileksimään päässyt ajatus äitiysloman alusta, jonka virallinen ensimmäinen päivä on siis tasan viikon päästä vasta. Palkallisen kesäloman siis jätän tältä kesää pitämättä, jolloin se säästyy vanhempainvapaan jälkeiseen aikaan, koska se sitten saapuukaan, viimeistään kuitenkin huhtikuussa 2014. En nähnyt pointtia aloittaa lomailua vielä toukokuun puolella ja ihan hyvä niin, koska kunto on pysynyt näin hyvänä. Työmoraali ei yhtään tykkää näistä saikkupäivistä, mutta lääkäri osasi aika osuvasti lohdutella sanomalla ettei muutama työvuoro tässä vaiheessa ole keneltäkään pois, kun miettii vaikkapa tulevia 20 vuotta jo pelkästään. Tottahan se turisi vissiin.

Menkkajomottelut, jotka siis sekä Täti että lääkäri totesivat supisteluksi eivät ihan ole vielä hellittäneet. Öisin niitä nyt tulee herkimmin, niin että tuntemuksiin herää, sen sijaan tää päivä on ollut jo "oireeton". Sitkeesti oon koittanut rauhassa touhuilla ja liikkua, mutta aina säännöllisin välein levätä (datailla sohvalla loikoen siis). Jotakin kypsymistä down there on tapahtunut kuitenkin, muttei mitään hälyttävää, eli ammattilaisten silmin ei näillä oirein pitäisi mitään yhtäkkistä synnytystä päästä hupsahtamaan käsiin ihan vielä. Toisaalta huomenna starttaa jo 35. raskausviikko, joten vain kolmen viikon päästä pirpana ulostautuisi jo "täysiaikaisena"! Mun puolesta saa tulla vaikka jo heti silloinkin, mutta en kyllä pane pahakseni vaikka vähän lisää vielä kypsyisikin. Jos tästä vaikka jonkinlaisen pienen vauvattoman kesäloman makuun vielä ehtisi päästä.

Touhuttavaahan tässä huushollissa olis vaikka kuinka vielä! Osa tulokkaaseen liittyvää laittelua ja säätöä ja joitain hankintojakin vielä, mutta osa kyllä ihan 9 kuukauden takaisen muuton jäljiltä tekemättä jäänyttä...


Vaatteita, vaippoja ja sen sellasia oon jo aika hyvin saanut valmiustilaan. Ehkä sitä alottaa niistä kivoimmista projekteista aina herkimmin?



Yksi prokkis olisi tää kirpparijämä-ilmaispinnasänky. Maalit siinä on kohtuu kuluneet ja alkuun ajattelin vaan jotenkin koristemaalilla sitä vähän peitellä, mutta toisaaltahan sen voisi samalla vaivalla ihan alusta asti pohjamaalatakin. Jos vaikka tulee jotain sateisia sisäpäiviä vielä?

Meillä muuten siis löytyy pinnasänky, kehto ja meidän sänky kaikki nukkumapaikoiksi! Kehto varmaan siirtyy tositoimissa olkkarin puolelle päikkärikaukaloksi, pinnis jää makkariin ja lopullinen nukkumajärjestys muotoutuu sitten ajallaan. Alusta asti on toki puhuttu yhdessä nukkumisesta, olettaen että siten kaikki saa eniten ja parhaiten unta, mutta eihän siitä tiedä etukäteen mikä sen mahdollistaa. Tän hetkisen oletuksen mukaan kuitenkin kuulostaa vauvantahtiseen imetykseen soveltuvimmalta nukkuminen samaan aikaan yösyöttöjen aikana, jos vaan sen suinkin opin. Ja onhan pirpana jo tähän astikin meidän kanssa nukkunut jo sen seitsemän kuukautta.


Mutta pinnikseen (ja miksen myös kehtoon) oon siis aatellut valkoisen pohjan kaveriksi jonkinlaista pientä koristelua, eli jos on ideoita tai näkemyksiä niin saa heittää ihan vapaasti ja mielellään! Hopeareunuksia tms. olen vähän mielessä kaavaillut, mutta en muita vaihtoehtoja toistaiseksi.


Tällaistakin näkyä on tullut puistossa jonkun verran tuijoteltua jo työpäivienkin lomassa. Ihana aurinko! Onneksi se suurin kuuma-aaltoilu helpotti ihmeellistä kyllä oikeiden helteiden saavuttua. Ehkä ipanalla oli joku termostatti vähän hakusessa vielä ja se löyty sopivasti kesäksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti