torstai 9. toukokuuta 2013

Projekti kestovaippa II : Vaippamania

Miten lähdin liikkeelle alussa ja miltä se tuntui, voi lukea myös ykkösosasta.

Eilen kun muut suuntasivat baariin lätkäjatkoille, mä rynnistin malttamattomana koneelle katsomaan vaippahuutojeni tilannetta. Joku uusi ja outo vaippamania iski pari päivää sitten. Olin jo taas hetken ehtinyt tuskailemaan, kuinka kaikkea ei ehkä vielä olekaan tarpeeksi ja pitäisi inventoida ja miettiä ja vertailla ja ottaa selvää. Kohta noita arsenaaleja (vaipat, vaatteet, harsot, liinavaatteet, kaikki) kun pitäisi alkaa pesemäänkin käyttöä varten ja eihän mulla ole (ollut siis) hajuakaan miten niitä saa ja miten ei pestä! Suit sait foorumeilta siis neuvoja ja vinkkejä metsästämään ja kappas, seuraavaksi huomasinkin jo klikkailevani kiilto silmissä niitä viattomia "Tarjoa" -nappeja (kyllä, erittäin monikossa) Huuto.netissä. Viikon tai kahden päästä meillä on vissiin sitten vaippatarpeet ihan vauvafarmin varalle. Että tervetuloa vaan treenaamaan sitten loppukesästä.

Uusi innostukseni vastasyntyneelle ja ekoille kuukausille on nyt harsojen + villisten / kuorien rinnalle myös vastaava kotelo sisävaipalla tai harsolla sekä sisävaipalla höystettynä. Niitä kun irtoaa netistä kohtalaisen halvalla ja hyväkuntoisina. Aiemmin hankitut Imsevimset ja Bambolinot ovat siis saamassa seuraa. Sisävaippa + kuori -settiin kun saa harsolla ihan lisäimuakin sitten sen verran mitä kuoren koko antaa myöten. Lisäksi etuna voisin kuvitella olevan harsontaittelun tarpeettomuus. Sisävaippa kun on valmiiksi muodossa tehtäväänsä varten.

Ihanat, kauniit taskuvaipat on suosiolla hieman peremmällä hoitopöydän uumenissa, sillä niihin on tarkoitus perehtyä sitten reisien pullistuttua edes vähän muhkeammiksi kesäisistä. Tosin olen huomannut "valkonen on mun lempiväri ja vaaleet on niin lempeitä vauvavärejä" -ajattelun laajentuneen nyt myös vaippasektorille muualta. Eli puhtaan valkoiset kuorivaipatkin on (sairaalloisesti) alkaneet ihan silmää miellyttää. 

Myös all-in-one -vaippoja oon nyttemmin kuitenkin ja riskeistä huolimatta rohkaistunut metsästämään jokusen lisää, ihan niitä muita, inspiroitumattomampia vaipanvaihtajia varten. Miehen kyllä uskon kokemuksen myötä kestovaipoille lämpenevän arkitarpeisiin, kun onhan se kierrättämäänkin tottunut jo kyseenalaistamatta. Varmasti AIO:t voi myös arkireissuilla tulla ihan tarpeisiin, kunhan ne vaan malliltaan sopivat.

Pesut aloitan sitten heti välittömästi, kun vaippakokoelmani tuntuu olevan kasassa. Yllätyksekseni meidän ihan nykyinenkin Serton pesuaine pienennetyllä annoksella käy kaikille vaippatarpeille. (Siis ei tuo mikään "meidän pesuaine" ole, vaan sattuu vaan tällä hetkellä just olemaan purnukallinen käytössä, edellinen olikin sitten ties mikä.) Tietysti villalle pitää hoidella vielä oma lanoliinitus-osansa, mutta eipä meilta villiksiäkään vasta löydy kuin yhdet, eli toiset varmaan hankintalistalla jo ennen kesää.

Tän hetken ihka ainoat kestovaippapulmat mun päässäni onkin kaksi seuraavaa (ratkaisut tervetulleita!) :

1. Miten likavaippavarastointi kotona hoituisi parhaiten?
Meillä on kaksi vesitiivistä suljettavaa (mutta aika pientä) pussia, mutta jos ne tulee lähinnä tilapäiskäyttöön esim. ulkoillessa, mikä olisi fiksuinta kotona? Jos oletetaan, että likavaippoja noin 3 vuorokautta maksimissaan säilyttelisi? Mikä olisi yhtäaikaa sopivan edullista, ekoa, ilmavaa, hajutonta, logistisesti ja esteettisesti kivaa? Liotuksen olen vähän niinkuin jo pois mahdollisuuksista laskenut, kun vessa on niin pieni, ettei sinne olisi järkevää mitään ylimääräistä ottaa.

&

2. Onko muka mitenkään mahdollista, että näiden kanssa touhuaminen / näiden vaihtaminen tuntuisi ikinä työläältä?!? Kattokaa nyt niitä!!! (Tähän iso sydän.)


Imsevimsen sisävaipat, uusin inspiraatio
Osaa AIO:kin olla söötti.
Muistatteks Maikkarin pöllölogon? Tai sen Pikku Kakkosen tunnaripöllön?
Pitäsin itekin just tällasta.
Vähän merkkihifistelyä. Kuosit on kyllä tyypillisesti kivemmat noissa "halpisbrändeissä".
Lisää pöllöjä! Ketä tuo vihree muistuttaa?
Ei mulla muuten oo oikeesti mikään vaaleenpunanen painotus näissä taskuvaipoissa, vaan jotenkin oudosti satuin nyt kuvailemaan vaan näitä yksityiskohtia juurikin kyseiseen värimaailmaan painottuen. Ei ollu tarkotus.
Kuvioita ei taida raaskia vaippaimuksi tunkea, mutta paksumpia pitäis etsiä muutenkin.
Pelastakaa mun päivä ja valottakaa tyhmälle 'näpsy' (valkoinen yllä ^) -sanan etymologiaa. Mun maalaisjärki ennen vaippamaailmaan kurkkaamista sanoi jotakuinkin: näpsy = nappy (eng.) = vaippa kuin vaippa (suom.). Mutta ei, se onkin joku tällanen spessu kiinnitin?


Perinteinen kissakevennys:
Into pinkeenä oon taas kerran kaavaillut pikkukissaa testileluksi ja koekaniiniksi vaippatreeneille. Ainoa este, minkä keksin on häntä. Lieneekö järkevää harjoitella harsotaittelua ja kiinnittelyä hännäkkäälle otukselle? Sittenhän kesällä ainakin ultrien mukaan  hännättömän vauvan vaipathan väistämättä falskaa, koska oon oppinut jättämään häntävaran? Toisaalta meillä lähti just viimeinen (keittiön) matto jälleen kerran pesuun tän nimeltämainitsemattoman, kuvassa esiintyvän mielensäpahottajan vuoksi, että sikäli vaipat kyllä tulis ihan tarpeeseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti