tiistai 29. tammikuuta 2013

Juoksuvaatteet 0-asteisessa rähmässä

Tällanen tuli vielä mieleeni. Toimivaksi havaittu, tekee touhusta oikeasti yllättävän miellyttävää. Ja en jaksanut uudestaan noita päälle pukea enää suihkun jälkeen.


Ihan alimmaiseksi tulee tietty ne alusvaatteet, mielellään tekniset, koska ainakin mulla kastuvat hikoillessa ja puuvilla persvaossa märkänä ei oo ihan se ykkösvalintani. Nyt on ollut hyvä erityisesti keskittyä myös matalavyötäröisiin pikkareihin, koska on hirvittävän inhottava se tunne kun pikkarit edestä rullautuvat mahan alle, yngh!

1. Aluspaita, jälleen tekninen, niin ei hikoa eikä hankaa märkänä esim. kainaloita.
2. "Reumahousut", tulevan kummitädin yleisnimitys pitkille kalsareille, jotka loppuu vähän polven alapuolelle. Tällasia käytän tosi pitkällekin, vaikka lämpötilaa jo tulisi, koska kankut ja polvet paleltuu yllättävän helpolla ja juoksu muuttuu etenkin tuulisella ja kostealla säällä nihkeeksi.
3. vasemmalla Hankaamattomat sukat ja näinkin kylmillä villa-keinokuituseos on ehdoton. Kestää vuosikaudet käyttöä, vaikka kunnon sukat kalliita onkin. Pitkä varsi myös lämmittää nilkkaa etenkin jos juoksee trikoissa (ne kun yleensä jää nilkoista vähän vajaiksi). Juoksukengät on yleensä aika vetoisat vilpoisalla säällä, joten itse en talvijuoksemaan lähde perus urheilusukissa.
3. oikealla (Oho, tuli kaksi kertaa!) Päällyspaita, lämmin ja jos on kylmää jatai kosteaa myös tuulen- ja vedenpitävyysominaisuudet vaikuttaa valintaan. Taskut mukaan tulevalle roinalle / hanskoille ajoittain aika pakolliset. Vetskarinavausmahdollisuus myös hyvä lämpötilavaihtoihin. Tosi kylmällä tän päälle sitten vielä takkia.
4.  Verkkarit / trikoot / kollarit, mitkä vaan päällyshousut joissa on vetreä juosta. Paksuudella voi säädellä lämpötilaa mukavasti. Tosi pakkasilla esimerkiksi kunnon "topatut" tuulihousut tuo lisälämpöä.
5. Säärystimet pohjelämmikkeeksi ja pitämään paikoillaan tuulessa lepattavia lahkeita jos juoksee verkkareissa.
6. Kaulahuivi, pitää kivasti musiikkisoittimen johtoakin paikoillaan. (Ainiin, soittimen johdon yleensä vedän taskusta päällyspaidan sisäpuolella kaula-aukolle niin johto ei hölsky askeltaessa.)
7. Lippis!!! Tää on aika ehdoton satoi taivaalta mitä vaan. Aika tehokas lenkkifiiliksen tappaja muuten se silmiin satava rähmä jo ihan pelkällä bussipysäkki-kotiovi-välilläkin jo...
8. Hanskat. Aina mukaan, vaikka olisi "lämmin". Niitä tarvii alussa ja joskus myös lopussa, yleensä keskivaiheella lenkkiä päätyvät hikitassuista taskuun. Kosteudenpitokyky on rähmäisäillä aika olennainen, esimerkiksi nää kuvan villaset on hyvät. Villa on jees märkänäkin.
9. Kissojen discopallo pääsi kuvaan myös.

Ja nyt töihin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti