perjantai 8. maaliskuuta 2013

4D-ultra

Rakenneultran ja korvattavien viikkojen huvetessa hilpasin aika ex tempore 4D:ssä Femedassa tänään! (Jäin sitä pohtimaan ja toissayönä näin niin elävää unta ultrailusta, että mieli teki tepposet, eilen varasin ajan ja tänään sinne pääsin naistenpäivän viettoon!)

Jos duunin sairauskassa korvaa tätä yhtä hyvin, kuin alkuraskauden ultraa niin kyllä kannatti, mutta täydellä hinnalla en todellakaan suosittelisi! Femedan klassikkolääkäri hoiti homman nopeasti, taitavasti ja tehokkaasti, mutta (lievästi sanottuna) kohtalaisen vähäsanaisesti ja liukuhihnalta. Mua se ei tänään haitannut, mutta hehkuttavampaa odottajamutsia aivan varmasti kaihertaisi. Ovelta suoraan pedille, 10 minuutin ultraus, josta dvd-tallenne, nippu kuvia ja lasku kouraan, siinäpä koko homman ydin. Varmasti potentiaalisiin kysymyksiinkin olisi kysyessään vastaukset saanut, mutta mulle tällä kertaa pääasia oli (ja tässä järjestyksessä) sydämen tavis-ultraa varmempi tsekkaus, istukan sijainti, kohdunsuun kunto, sukupuolen varmistus ja kuvat.

Painoa oli jo kertynyt 491 grammaa (tarkat laitteet juu), syke noussut 152:een ja sukupuoli oli pysynyt ihan samana, nyt sainkin vähän monipuolisemman esittelyn siitä. Istukan tiedän nyt sijaitsevan yllättävänkin korkealla, ihan navan seudulla siis ja veitikan pää oli ultran aikaan oikeiden kylkiluiden alla, juurikin siinä istukan huudeilla. Sais se käpäläänsä vielä välillä mahtumaan siihen seinämän ja nassunsa väliin. Ei mikään ihme siis, että liikkeitä tuntuu alaosassa selvästi enemmän ja sielläpä sitten oikeastaan joka puolella nykyään, ihan omaa selkäpuolta myöten. Ja mukava oli tietää, etteivät nuo epämiellyttävänkään nuljuvat potkut kohdunsuulle hallaa tee, vaikka tuntuvatkin.

Ei-niin-tieteellistä antia oli nähdä "nyrkkeilysuojauksen" nosto kasvojen eteen, kun lääkäri koitti ulkopuolelta tökkimällä saada heppulia kääntämään päätään ja ihan loppuvaiheessa nyrkillä tarttuminen omasta jalasta. Mä kun en edes tiennyt, että toinen osaa tässä vaiheessa jo tarttua? (Mitä jos se tarttuu kiinni napanuoraan ja vetää, kumpaa meistä sattuu se? Kun eihän se vissiin vielä tiedä itteensä tarttuvan?)

Oiskohan isänsä nenä, vai hämääkö ultra?

Jalkaterät oli pään kanssa melkein samaa kokoluokkaa.

Jaaha, Bloggeri käänsi tääs kuvaa, mutta nyrkkiote jalasta siis tässä.
Loppukevennyksenä: Seiskaluokan teknisten töiden tunnilla vääntämäni ja 13 vuotta tyhjäkäynnillä nuokkunut kehto pääsi äsken tositoimiin! Ja vaan noin tunti sen jälkeen kun olin eilisen kirpparikiertelyn liinavaatetulokset sinne pehmusteiksi vihdoin lykännyt.


15 kommenttia:

  1. Voi mitä kuvia <3 Mulla ultrakuvat on suurentaneet vähän lapsen piirteitä :D tosin ei 3 tai 4 D:t. Mut kai se vesi vähän hämää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin että suhteessa on suurentanut juu kasvonpiirteitä ainakin! Mut ihan on isänsä nenä myös malliltaan näiden kuvien perusteella! :D Kiva oli käydä veijaria kurkkimassa, vaikkei kauhen interaktiivinen hän vielä ollutkaan!

      Poista
    2. Joo :) kyllä mäkin tunnistin heti, että äidin pottunenä on vauvalla rakenneultrassa :DD

      Söpö silti :)

      Poista
  2. Hienoa että teillä oli ultrassa kaikki hyvin! Onneksi olkoon! :) Ja vallan ihania kuvia olette saaneet tästä 4D-ultrasta muistoksi. <3 Muakin kyllä vähän himottais käydä kurkkimassa tommosella 4D-ultralla että miltä meidän masuasukki näyttää... Kun ne tavisultrakuvat näytti jotenki "oudolle". :D Mutta toisaalta se on niin iso summa rahaa että sillä saa jo ostettua vaikka mitä tarpeellista vauvalle... P.S. Mua kyllä vähän kiinnostais tietää kumpaa odotatte... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä kurja, ettei tällasta kunnat pysty tarjoamaan. :/

      Eiköhän toi isukki saa tiedon vielä ennen syntymää, niin sitten se on kyllä yleisestikin vapaata riistaa! :P

      Poista
  3. Vautsi, kaikkea sitä nykytekniikalla saakaan aikaan :)

    Onko sulla muuten ollut (kunnon) pahoinvointeja ollenkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jopa aika pelottavaa, kun aattelee että siellä toinen luulee piilossa pimeässä köllivänsä ja sit käykin toiset kurkkimassa aparaateilla!

      Ei mulla oo ollut kunnon, eikä myöskään epä-kunnon pahoinvointeja yhtään. Jotain ruokahimoja ja inhoja on ollut, mutta ei mitään normaalista voimakkuustasosta poikkeavaa. Ehkä jatkuvat nyt pidempään kuin normaalisti, kun vaahtokarkkeja saattaa tehdä mieli monta päivää putkeen, eikä se yksi kerta riitä! :D

      Närästys mulle aiheuttaa toissa liikkumisen ja asentojen takia välillä kaikkein epämiellyttävimmät olotilat kun oikein tosissaan pikkuhetken saattaa välissä polttaa.

      Poista
  4. Vitsit mä mietin myös tätä, sillon kun odotin, mutta jotenkin en saanu aikaseks. Ihania kuvia jää muistoks :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän se oli yks tärkeä syy äkkipäätöksellekin. :) Matskua vauvakirjaan!

      Poista
  5. Voisinoa veikata kumpaa odotat tuon kehtokuvan avulla... ;) Oonko oikeassa?:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;D

      Mut hei se kirpparin sivupehmuste näyttää kuvassa kyllä paljon vaaleenpunasemmalta kun oikeesti se on luonnossa enempi sellanen harmaampi marjapuuro!!! (Pupu on kyllä ihan vaaleenpunasta itseään... :)

      Poista
  6. Saako tosta siis laskun ettei tarvi paikan päällä maksaa? Itseäkin kiinnostaisi päästä kurkkimaan vauvaa kun rakenneultrasta jäi jotenki tyhjä fiilis. Ja se sukupuoli kiinnostaisi.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Femedassa ainakin sairauskassaan kuuluvana koko summa (~250) piti heti maksaa ja jälkikäteen kuiteilla ja kelan lomakkeella hain kassasta korvauksen (~150) joka maksettiin tilille suoraan. Noin toimii käsittääkseni kelakin, tosin hitaammin ja korvaa vähemmän. En sitten tiiä onko jossakin lääkäripaikassa laskutusmahdollisuus, mutta korvauksen saa aina vasta jäljestä.

      Poista
  7. Voi miten ihania kuvia! Ihan mielettömän tarkkoja! Ihan uutta mulle, että nuinkin tarkkoja kuvia saa tänä päivänä :) Ja tuo kehto on ihana! Paljon voimia sulle loppu raskauteen! Ei enään kauaa jäljellä :) Löysin muutama päivä sitten tän blogin ja päätin lukijaksikin liittyä. Lueskelen nyt näitä vanhojakin postauksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! :) Onneksi ei tosiaan kauaa enää, pää meinaa hajota jo! :D Ja tervetuloa mukaan lueskelemaan!

      Poista