maanantai 8. heinäkuuta 2013

Baby Jogger City Versa GT aka Vahinkovankkuri

Nyt ne on täällä koko setti! Meiän BJ! (Ja ai että kun musta on hilpeetä käyttää tuota kirjainyhdistelmää näistä kerta toisensa jälkeen, kun kerran kirjoittaessani kyllästyin, tuli tarve lyhentää, totesin "ai kauhee, eihän Baby Joggeria voi tolleen alkukirjaimilla lyhentää!", huomatakseni että muutkin kyllä vaan tekee niin ja nyt hihittelen teinisti joka kerta yhä edelleen kun tuon saan kirjottaa...)

Vaunukriteereinä alkuun mulla (meillä) olivat
1. Pienet, pienet ja pienet!
2. Pärjättävä koko vaunuvaihe yksillä ja samoilla
3. Kevyet
 4. Edulliset
5. Ei ihan hirveen näköset

Aika nopeasti bongasin Baby Joggerin City Mini 4:t (neloset siksi, koska kolmipyöräset vaunut nyt vaan on tyhmän näkösiä) ja ihastuin niihin. Versat on uudempi (ja kalliimpi...) malli, jossa kuitenkin muutaman ajatuspunnituksen jälkeen oli lopulta kääntyvän istuimen ratkaiseva ero. Vaunukoppa kun ei kuitenkaan välttämättä kovin vanhaksi asti kelpaa, joten vauvavaiheessa (esim. bussimatkoilla) on selkä-menosuuntaan -ominaisuus aika kiva varmasti.

Meillä vaunutarpeet tulee olemaan lähinnä kulkemista kauppaan, kaupoissa ja keskustassa, siirtymistä paikasta toiseen erilaisilla julkisilla liikennevälineillä ja kevät-kesä-syksy -aikaisia vauhdikkaita lenkkejä asvaltti- ja hiekkateillä. Kuitenkin näissä Versoissa on ilmatäytteiset "all terrain" -renkaat, etupyörät saa lukittua kääntymästä ja takarenkaiksi voi lumikeleillä vaihtaa isommat talvirenkaat (tuli kaupan päälle). Eli Versat oli päätöksenä eräänlainen kompromissi, yhtäaikaa pienet, kevyet ja ketterät kesälenkkeilyyn ja ahtaisiin kaupunkioloihin, mutta kuitenkin "riittävän riittoisat" myös kiperämpiin talvikuukausiin. Nää pujahtaa meidän hissiin mennen tullen ja nostaa yksinään korkealattiabussiinkin, mutta toivottavasti ei ihan pulassa olla kauppareissulla helmikuussakaan. Matkaillessa taittuvat sitten istuimellisina myös nippuun yksikätisellä mekanismilla.

Täydellisiä vaunuja (mulle) ei ole varmasti ole olemassakaan, mutta nämä on ne riittävän hyvät. Ja niin ihanan oloiset, että oli pakko testatakin jo!



Ja muistakaahan BINGO!!

2 kommenttia:

  1. Millaiset nää on nyt käytössä? Onko istuinosa enemmän nokka menosuuntaan vai työntäjään päin? Kulkisiko maastolenkillä, tai hiekkatiellä?

    VastaaPoista
  2. Ihan loistavat ovat olleet käytössä meillä kaupungissa! Talvesta selvisivät erinomaisesti, talvirengaat olivat käytössä välillä, mutta ilmankin olisi oikeastaan hangessa pärjännyt. Istuinosa on edelleen tuolla 13-14kk vanhalla vaihdellen molemmin päin. Yleensä lenkkeillessä ja ulkoillessa naama menosuuntaan, mutta bussimatkoja, kauppailuja varten sitten naama työntäjään, ihan niinkuin olin kuvitellut. Iloinen yllätys on ollut, kuinka tilava tuo tavaratila onkaan! Näillä on kuskattu välillä ihan järjettömät määrät roinaa ja samalla muksua. Hiekkatiellä kuljetaan varmaan puolet ajasta ja maastossakin vähän, mutta siellä työntäminen on haastavaa. Kyllä satunnaiset oksaiset ja kiviset polut on onnistuneet hyvin, vaikkei niistä nautikaan. Kokoontaittumisesta on myös joitakin kertoja ollut hyötyä. Varmaan väsään koko Joggereista vielä erillisen postauksen jossakin vaiheessa vinkkeineen. :)

    VastaaPoista